© Archiefbeeld PH

Personeel Media Markt verhuist naar Makro Machelen

Het is nu definitief, de Media Markt op de Bruul in Mechelen sluit ergens midden februari. Het personeel verhuist naar Makro in Machelen, waar op 22 maart een vestiging opent.

Sven Van Haezendonck

Al in mei vorig jaar bevestigde de CEO van Media Markt aan Gazet van Antwerpen de plannen om de winkel op de Bruul te sluiten. In het najaar van 2015 had de elektroketen al een van de twee verdiepingen gesloten om er een stadswinkel van te maken.

Toen was het de bedoeling om de vestiging in Mechelen eind 2016 te sluiten. Toch bleef ze open. “Ondanks het terugbrengen van de winkel naar één verdieping steeg de omzet. Tot de mooie opportuniteit bij Makro in Machelen zich aanbood”, zegt CEO Sven Degezelle.

Media Markt gaat in zes winkels van Makro de elektro-afdeling uitbaten. De vestiging op de Woluwelaan in Machelen bij Vilvoorde is er daar eentje van. Dat wordt ook de nieuwe werkplek van de 45 personeelsleden van de Mechelse Media Markt. “Met opnieuw een grote winkel en parking voor de deur”, stelt Degezelle.

De CEO haalde vorig jaar het uitblijven van de parking Bruul op de Hendrik Speecqvest aan als een van de redenen om te verhuizen. De parkeergarage is momenteel volop in aanbouw en moet dit najaar gedeeltelijk openen. “Ze was ons vier jaar geleden al beloofd”, zegt Sven Degezelle nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER