© Photo News

Andy Murray past (voorlopig) voor Davis Cup

Groot-Brittannië kan in de eerste ronde van de Wereldgroep in de Davis Cup mogelijk geen beroep doen op Andy Murray. De Schotse nummer 1 van de wereld maakt vooralsnog geen deel uit van de selectie die begin februari in Canada aantreedt.

De Britse kapitein Leon Smith selecteerde dinsdag Kyle Edmund (ATP 46), Dan Evans (ATP 51) en dubbelspecialisten Jamie Murray (ATP 4) en Dominic Inglot (ATP 43) voor de interland in Ottawa. Met Andy Murray voert hij “de komende dagen” nog gesprekken. “Daarna zal hij beslissen of hij deel uitmaakt van het team. Vervolgens kunnen we uiteraard de samenstelling aanpassen als dat nodig is”, aldus Smith.

Murray werd op de Australian Open verrassend uitgeschakeld in de derde ronde door de Duitser Mischa Zverev. Na afloop zei hij niet te weten of hij zich beschikbaar zou stellen voor de Davis Cupontmoeting in Canada, die van 3 tot 5 februari wordt gespeeld.

Eind 2015 leidde Murray Groot-Brittannië naar winst in de Davis Cup door in de finale in Flanders Expo in Gent België te verslaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Davis Cup