Proto prikt: “Ze hebben bij Anderlecht gemerkt dat alles wat ik daar deed, toch niet zo gewoontjes was”

© BELGA

Oostende-doelman Silvio Proto zag ‘zijn’ Anderlecht voor het eerst sinds 2010 nog eens een titel zonder hem vieren. Proto feliciteert paars-wit, maar constateerde ook dat ze in Brussel even met een probleem tussen de palen hebben gezeten na zijn vertrek. “Davy Roef heeft in vijftien wedstrijden meer krediet gekregen dan ik in tien jaar”, zei hij in Sport/Voetbalmagazine.

wic

Doelman Silvio Proto blikte enkele dagen na de titel van Anderlecht bij Sport/Voetbalmagazine nog eens terug op zijn vertrek uit de hoofdstad, intussen een jaar geleden. De 34-jarige keeper moest vertrekken om plaats te maken voor de beloftevolle Roef (23), maar die ging in het begin van het seizoen een paar keer stevig in de fout om uiteindelijk vervangen te worden door reservedoelman Frank Boeckx.

“Ik was bij Anderlecht op het einde van een cyclus gekomen, want alle buitengewone dingen die ik deed werden beschouwd als normaal”, prikte Proto richting paars-wit. “In het begin van dit seizoen hebben ze gemerkt dat alles wat ik daar deed, toch niet zo gewoontjes was...”

© BELGA

“Roef kreeg in vijftien matchen meer krediet dan ik in tien jaar”

Zich verkneukelen om hun ellende deed hij niet, maar hij vond wel dat de jonge keeper Davy Roef, die in zijn eerste maanden een paar keer in de fout ging, meer krediet kreeg dan hij ooit gehad heeft. “Ik heb geen plezier in het ongeluk van anderen. Ik zeg niet dat ik me ellendig voelde door wat er in het begin van het seizoen met Davy Roef is gebeurd, maar ik had wel met hem te doen. Ik heb ook wel gezien dat hij in vijftien wedstrijden meer krediet gekregen heeft dan ik in tien jaar. Zijn missers werden anders bekeken dan de mijne.”

Na de moeilijke start van het seizoen kreeg Anderlecht de trein echter wel weer op de rails. Het sloot met Boeckx als eerste doelman de reguliere competitie af als leider en stoomde in Play-off 1 gewoon door. Op de voorlaatste speeldag mocht het de landstitel vieren na een 1-3 zege op het veld van Charleroi.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen