© EVB

Allo Allo, FC De Kampioenen, The Muppet Show en De Collega’s komen tot leven

Zaterdag en zondag staan de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden en de Bonheidense Toneelvrienden voor het eerst samen op de planken. In ’t Blikveld brengen ze BRT, een overzicht van 64 jaar televisie in Vlaanderen. Maar ook enkele bekende filmscènes worden nagespeeld.

Erik Van Eycken

De samenwerking is uniek, maar wat de verenigingen betreffen blijft het niet bij deze ene keer: “We kenden elkaar niet, maar hebben elkaars werk erg leren appreciëren”, zegt actrice en voorzitster van de Toneelvrienden Carine Van Dessel (54) die onder meer de rol van de iconische Paula Semer voor zich neemt. De toneel- en muziekvereniging brengen een overzicht van de beste, leukste, grappigste maar ook meest legendarische momenten die op de Vlaamse buis te zien waren.

1953 als startdatum

Ze starten in 1953 bij de NIR (Nationaal Instituut voor Radio-omproep), de voorloper van de BRT en later VRT. Maar ook series en soaps van commerciële zenders zoals VTM worden kort gebracht. “Alleen al het voorbereidingsproces was een hele uitdaging. Twee verschillende kunstvormen werken samen”, zegt bedenker en burgemeester Guido Vaganée, ook lid van de muziekvereniging. De sketches die worden nagespeeld zijn haast niet bij te houden: van René Artois, de flamboyante cafébaas in de serie Allo Allo tot de kranige zeurende criticasters Statler en Waldorf uit The Muppet Show. Tante Terry, Nonkel Bob en Kapitein Zeppos ontbreken niet, The Flintstones en Bonanza evenmin. “Ik zelf wissel tijdens de voorstelling acht keer van kledij, net als de meeste andere acteurs”, zegt Van Dessel.

In 't Blikveld. Tickets en info: www.bonheidensetoneelvrienden.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER