Drievoudig moordenaar wil zich laten ombouwen tot vrouw

© VUM

Psychopaat Rik Debrabandere (54), die in 2001 tot levenslang veroordeeld werd voor een drievoudige moord, heeft aan cipiers laten weten dat hij zich wil laten ombouwen tot vrouw.

wverhaert

‘Ik heb geld geërfd. Genoeg om met te laten verbouwen tot vrouw, met echte borsten’, klinkt het in Het Laatste Nieuws. De gevangene beweert dat de voorbereidingen voor zijn geslachtsoperatie al volop aan de gang zijn, maar de directie spreekt dat tegen. ‘Hij heeft nog geen aanvraag in die zin ingediend. We vermoeden dat hij zijn wensen onterecht voor waarheid neemt.’

Rik Debrabandere pleegde drie krankzinnige roofmoorden in drie maanden tijd en in drie landen. Vervolgens stapte hij in de gevangenis Leuven-centraal in het huwelijksbootje met verkrachter Mike Vandamme uit Gent. Die kreeg begin 2010 een effectieve celstraf van acht jaar wegens de aanranding van studenten.

Debrabandere droeg tijdens de plechtigheid naar verluidt een witte bruidsjapon. De moeder van Vandamme trad als bruidsmeisje op en twee medegedetineerden waren aanwezig als getuigen. Het koppel had daarnaast nog vrienden uit het toneelgezelschap van de gevangenis uitgenodigd, directieleden en cipiers. En ze kregen een cadeautje van de stad: een schaaltje in keramiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen