© EPA

1 / 5
thumbnail: null

BUITENLAND. PSG wint ook bij Marseille, Real ontsnapt bij staartploeg

PSG heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Marseille. Ibrahimovic en Di Maria zorgden voor de Parijse doelpunten. In Spanje heeft Real Madrid de achterstand op Barcelona niet laten oplopen, al kostte de overwinning bij Granada bloed zweet en tranen. In Engeland profiteerde Arsenal optimaal van de nederlaag van Manchester City bij de autoritaire leider Leicester. Ajax won in Nederland een geladen topper van Feyenoord maar moet leider PSV nog laten voorgaan. In Italië blijft Napoli ook na dit weekend de leider, terwijl Inter dure punten verspeelde bij de rode lantaarn.

PRIMERA DIVISION. Real zwoegt bij staartploeg, Barça wint zonder Vermaelen

FC Barcelona is zondag op de 23e speeldag in de Spaanse Primera Division met 0-2 gaan winnen bij Levante. Rode Duivel Thomas Vermaelen zat niet in de wedstrijdkern van de Catalanen, die dankzij de driepunter opnieuw alleen aan de leiding komen in de stand.

De Spaanse landskampioen klom na ruim twintig minuten op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Levante-speler David Navarro. De partij leek lange tijd op die 0-1 te gaan eindigen, tot Luis Suarez in de toegevoegde tijd op de counter de beslissende 0-2 tegen de touwen trapte.

De zege bij Levante brengt de troepen van coach Luis Enrique opnieuw alleen aan de leiding in de stand. Barça heeft nu 54 punten, drie meer dan het Atletico Madrid van Yannick Carrasco, dat zaterdag al Eibar klopte (3-1). Barcelona heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Real Madrid is nog steeds derde op vier punten van de Catalaanse leider. Dat hadden er na zondag ook zes kunnen zijn, maar de ploeg uit de hoofdstad kroop door het oog van de naald bij Granada. Karim Benzema had de bezoekers op het halfuur op voorsprong gebracht, maar de voorlaatste in de stand sloeg terug via El Arabi. Een verdiende stunt leek in de maak, maar vijf minuten voor tijd besliste Luka Modric de wedstrijd met een knappe knal.

The Bongonda en zijn Celta de Vigo hielden dan weer Sevilla in bedwang, het werd er 1-1. Toch had de thuisploeg - waar onze landgenoot 90 minuten tussen de lijnen stond - aanspraak kunnen maken op meer, want de bezoekers moesten al na 25 minuten met tien verder. Door de puntendeling blijft Celta zevende, Sevilla staat twee puntjes en plaatsen hoger.

PREMIER LEAGUE. Arsenal wipt over City

De nederlaag van Manchester City tegen leider Leicester heeft zware gevolgen. Na Tottenham springt nu ook Arsenal over The Citizens. The Gunners wonnen zondag met 0-2 op het veld van Bournemouth en staan nu derde in de stand met even veel punten als Tottenham. Het duo telt vijf punten achterstand op Leicester, dat tot ieders verbazing nog steeds op kampioenenkoers ligt.

LIGUE 1. PSG ook te sterk voor Batshuayi en co

Hoeft het nog te verbazen dat PSG ook op het veld van Marseille ging winnen? Ja en neen. Neen, omdat het al een tijdje ongenaakbaar is in Frankrijk. Ja, omdat Marseille zijn vel duur verkocht. Al maakte het wel geen al te beste start. Al na drie minuten kon Ibrahimovic de 0-1 binnentikken. De thuisploeg herstelde zich en Cabella maakte nog voor het halfuur gelijk. In een felbevochten wedstrijd was het uiteindelijk Angel Di Maria die twintig minuten voor tijd voor de beslissing zorgde. Michy Batshuayi kon het tij niet meer doen keren en werd na 80 minuten vervangen.

PSG telt ook na 25 speeldagen maar liefst 24(!) punten voorsprong op dichtste achtervolger Monaco. Marseille draait een ietwat teleurstellend seizoen en staat pas tiende.

SERIE A. Napoli blijft leider, Inter niet voorbij rode lantaarn

Ook na 24 speeldagen blijft Napoli de leider in de Serie A. Het won thuis met het kleinste verschil van Carpi. Een penalty van Gonzalo Higuain volstond twintig minuten voor tijd voor de drie punten. Het was voor de Argentijnse goalgetter al zijn 24ste doelpunt in even veel wedstrijden, meteen ook goed voor een 24 op 24 voor de Napolitanen. Dries Mertens mocht na 62 minuten invallen. Napoli blijft dankzij deze overwinning koploper met twee punten meer dan Juventus. Volgende week staat de topper tussen de twee ploegen op het programma.

De Oude Dame had zelf weinig overschot op bezoeker bij Frosinone. Twee late goals van Cuadrado en Dybala zorgden uiteindelijk dat de drie punten mee naar Turijn gingen.

Inter Milaan heeft een slechte zaak gedaan. Het kwam niet verder dan een gelijkspel bij rode lantaarn Hellas Verona. In een onvervalste spektakelwedstrijd werd het er 3-3. Murillo had de bezoekers uit Milaan nochtans vroeg op voorsprong gebracht, maar Helander en Pisano stelden nog voor het kwartier orde op zaken. In de tweede helft liep Hellas Verona zelfs uit tot 3-1, maar Inter kon alsnog een puntje uit de brand slepen. Met dank aan Mauro Icardi en ex-Club Brugge-speler Ivan Perisic. Door dit gelijkspel mist Inter de mogelijkheid om over Fiorentina naar de derde plaats te springen. Hellas Verona blijft laatste.

De opmars van stadsgenoot AC Milan lijkt dan weer gestuit. In eigen huis kwamen de Rossoneri niet verder dan 1-1 tegen Udinese. Door die puntendeling krijgt AS Roma - de nummer vijf in de stand - de kans om verder uit te lopen op AC Milan.

AS Roma hield tot slot de drie punten thuis tegen Sampdoria. Zonder de geschorste Radja Nainggolan maar met ex-Gentenaar Ervin Zukanovic een helft tussen de lijnen, haalden de Romeinen het na doelpunten van Florenzi en Perotti met 2-1. Roma nadert zo tot op één punt van Inter, dat vierde staat.

EREDIVISIE. Ajax wint geladen topper maar PSV blijft leider

In Nederland springt Ajax over PSV naar de leiding na een 2-1-zege in de geladen topper tegen Feyenoord. De Amsterdamse fans toonden zich van hun kleinste en macabere kant door een pop van doelman Vermeer op te knopen in de tribune. Vermeer speelde vroeegr voor Ajax maar trok naar de aartssvijand uit Rotterdam. (lees meer). Toornstra zette de bezoekers na 13 minuten op voorsprong maar Younes maakte al snel weer gelijk voor rust. Dankzij de heerlijke treffer van Bazoer in de 65ste minuut hield Ajax de drie punten thuis.

Toch zijn de Amsterdammers (nog) geen leider. Met 'dank' aan PSV, dat zijn wedstrijd op het veld van Utrecht met 0-2 won. Santiago Arias en Marco van Ginkel legden in de eerste twintig minuten al de eindstand vast. Door die overwinning blijft de ploeg uit Eindhoven leider, met een puntje meer dan Ajax.

Karim Tarfi speelde een negatieve hoofdrol in de wedstrijd tussen De Graafschap en NEC. De middenvelder van De Graafschap pakte twee minuten na de pauze rood en bracht zijn team daarmee in de problemen. Dat stond op dat moment immers 1-0 voor dankzij een doelpunt van Driver. Maar met een man meer bezorgde Ritzmaier NEC in het slot alsnog een punt. Anthony Limbombe stond de hele wedstrijd tussen de lijnen bij de bezoekers. Revelatie NEC staat op een knappe vijfde plek in de Eredivisie. De Graafschap blijft laatste.

Marvin Peersman (Cambuur) stond op verplaatsing bij FC Groningen 90 minuten op de rechtsachter. Hij zag hoe zijn team, door doelpunten van De Leeuw en Idrissie, met 2-0 de boot inging. Groningen klimt in het klassement naar de zevende plaats. Cambuur blijft na haar vijfde nederlaag op een rij voorlaatste. (belga)

LIGA NOS. Porto thuis onderuit na snelle tegengoal

Elf seconden. Meer had Walter Gonzalez van het bescheiden Arouca niet nodig om op bezoek bij Porto de score te openen. De thuisploeg stond in de aanvangsfase nog te slapen en kon pas na een kwartier reageren. Aboubakar stelde gelijk. Erop en erover dan maar? Dat was buiten Gonzalez gerekend, die halfweg de tweede helft de 1-2-eindstand vastlegde. Arouca is door deze overwinning achtste, Porto blijft derde maar ziet leider Benfica verder uitlopen.

SÜPER LIG. Boffin blijft laatste met Eskisehirspor

Ruud Boffin (Eskisehirspor) stond op de 20stee speeldag van de Turkse Super Lig in de basis op verplaatsing bij Rizespor. De bezoekers kwamen op voorsprong na een strafschap van Gural. Maar Akyuz hield toch nog een punt thuis voor Rizespor. Boffin bezit met Eskisehirspor nog steeds de rode lantaarn. Rizespor staat op de tiende plaats.(belga)

SUPER LEAGUE. Assist Bia bezorgt Sion de drie punten

Op de 19e speeldag van de Zwitserse Super League heeft FC Sion een 0-1-overwinning geboekt bij rode lantaarn FC Zürich. Geoffrey Mujangi Bia stond bij Sion aan de aftrap en gaf de assist voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Sion-topschutter Konaté werkte de assist van Mujangi Bia netjes af. Mujangi Bia werd in de toegevoegde tijd van de wedstrijd gewisseld. Sion klimt in het klassement naar een vijfde plaats. FC Zürich blijft laatste. (belga)