Feestgangers op Tomorrowland
NOS Nieuws

Geweigerde Tomorrowland-bezoekers mogen toch naar festival

Drie feestgangers die na een preventieve screening werden geweigerd op het Belgische festival Tomorrowland, mogen het evenement alsnog bezoeken. Een Belgische rechter heeft dat bepaald na een kort geding dat de drie hadden aangespannen.

De festivalbezoekers behoorden tot een groep van 38 mensen die kaartjes hadden gekocht voor Tomorrowland. Maar nog voordat het festival afgelopen weekend was begonnen, kregen ze te horen dat er een politie-screening was geweest en dat ze niet welkom waren. Waarom deze mensen niet naar binnen mochten, werd niet bekendgemaakt.

Extra controle

Door de uitspraak van de rechter mag het drietal nu alsnog naar het tweede weekend voor het dancefestival, dat vandaag begint. Omdat ze alle drie geen strafblad hebben, is er voor de rechter genoeg reden aan te nemen dat ze niets van plan zijn. Wel moeten de drie festivalbezoekers bij de ingang langs een extra politiecontrole.

De rechter gaat later in op de vraag waarom ze werden geweigerd. Voor de overige 35 festivalbezoekers verandert de uitspraak niet. Zij hebben geen proces aangespannen en mogen nog steeds niet naar binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl