© w&f

Jeugdauteur zoekt 500 goede zielen om Make-A-Wish te steunen

Met kinderboeken wensen van zieke kinderen vervullen, dat is de grote wens van jeugdauteur Guy Daniëls. Hij wil 2000 exemplaren van Heksenwens aan Make-A-Wish schenken, die zo 30.000 euro kan verzamelen. Daniëls zoekt 500 mensen die elk 20 euro storten. Het startschot werd gegeven in basisschool De Brug in Sint-Job.

Elke Lamens

Daniëls was zelf achttien jaar lang vrijwilliger bij Make-A-Wish, die de afgelopen 25 jaar 2175 kinderwensen kon vervullen. Schuimde hij vroeger zelf markten af om geld in te zamelen, dan gooit hij het nu over een andere boeg.

Voor dit project schreef hij een nieuw boek: Heksenwens. “Via het boek ontdekken kinderen dat het geen pretje is om zwaar ziek te zijn. Ik draag het ook op aan alle wenskinderen en vrijwilligers van Make-A-Wish. Deze laatsten moeten zelf instaan voor de fondsenwerving en ik wil hun taak graag verlichten, zodat ze zich op de organisatie van de kinderwens kunnen focussen.”

Om 2000 boeken te kunnen laten drukken, zoekt hij nog dit schooljaar 500 mensen die 20 euro willen storten. Drukkerij Proost in Turnhout zal er 2500 drukken, want doet er 500 cadeau. Ook uitgeverij Clavis schenkt 150 boeken.

“Hiermee kunnen we al zeker dertien kinderwensen vervullen”, stellen vrijwilligers Winnie Faes en PeterBallière. “Gemiddeld rekenen we 3000 euro per kinderwens, maar we hopen op sponsors, zodat dat bedrag naar beneden kan en we meer zieke kinderen gelukkig kunnen maken.”

De Brug

Dat het startschot in basisschool De Brug werd gegeven, is niet toevallig. “Vorig jaar hebben we dankzij Make-A-Wish de wens van een van onze scholiertjes in vervulling zien gaan”, legt directrice Griet Rossau uit. “Toen Guy Daniëls over zijn grote wens vertelde, waren we meteen bereid om hier onze schouders onder te zetten.”

Daniëls heeft goede hoop om aan de 10.000 euro voor de drukkosten te geraken. Planning is om tegen het einde van het schooljaar het geld te hebben om Heksenwens te laten drukken en in september de boeken aan Make-A-Wish te kunnen overhandigen.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER