© MU

Internationale designprijs voor pivoterende taatsdeur

Het bedrijf Anyway Doors uit Massenhoven heeft een internationale designprijs gewonnen in het Duitse Essen met zijn pivoterende taatsdeur. De jury van de Red Dot Award was vol lof.

kmatthyssen

Voor CEO Rudi Dries uit Schilde en zoon Koen is de prestigieuze Red Dot Award meteen een verjaardagscadeau, want de specialist in technisch verfijnde hedendaagse binnendeuren viert zijn twintigste verjaardag.“De Red Dot Award is wereldvermaard. Er staan daar 5000 producten in die fabriekshallen in Essen opgesteld, van stofzuigers tot kranen en douches. Onze taatsdeur ging met een design-award aan de haal. Op Batibouw waren we wel al eens in de prijzen gevallen, maar dit krijgt uiteraard een veel grotere weerklank.”

Dankzij speciale pivotscharnieren kan de deur zonder inbouwdelen in de vloer 360 graden rond haar as draaien in beide richtingen.“Het is eigenlijk een soort carrouseldeur die draait rond een denkbeeldige as. In 2013 hebben we het prototype op Batibouw getoond.Intussen hebben we er een 60-tal geïnstalleerd, vooral in residentiële woningen en kantoren. We maken ze in vier uitvoeringen, van helder glas in een zwart aluminium tot gezuurd glas. We zetten deze taatsdeur zelf in de markt als room divider, naar analogie met de vroegere dubbele glazen deuren in herenhuizen. Contact met de andere ruimtes blijft mogelijk, maar je kan akoestisch of thermisch wel een ruimte afsluiten. De prijzen beginnen vanaf 1650 euro. Deuren tot 150 kilo zwaar kan je moeiteloos geruisloos opendraaien.”De prijsuitreiking vindt plaats op 29 juni in Duitsland. Anyway Doors moet zijn award-winnende deur nu op een tijdelijke designexpo in een museum opbouwen. Een mooie bekroning voor het bedrijf dat op 1 april 1995 de deuren opende op de Nijverheidsweg naast de E313 in Massenhoven.“Die locatie is zowel een zege als een plaag”, zegt Rudi Dries. “Iedereen heeft ons gezien, want het verkeer staat hier altijd stil in de file. Die publiciteit die we via de snelweg krijgen is enorm. Langs de andere kant huiveren sommige klanten ook wel bij het woord ‘Massenhoven’.”

KMa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER