© Chris VAN ROMPAEY

Nieuwe expo toont mix van oude meesters en jonge fotograaf

In het stedelijk museum opent vrijdag 3 april de tentoonstelling 'Sint³ - Macht der gewoonte' over religieuze tradities. Oude schilderijen worden afgewisseld met foto’s over nog levende heiligentradities.

Chris Van Rompaey

“Bruegelland is een tentoonstellingsproject rond de universele beeldtaal van Bruegel en zijn opvolgers, dat elk jaar van opstelling en focus wisselt. Deze vijfde editie toont religieuze tradities als bruiloftstoeten, bedevaarten, kersttaferelen, kermissen en processies. Er hangen werken uit de collecties van het KMSKA en het stedelijk museum van Lier. Ruim de helft van de schilderijen zijn andere werken dan tijdens de voorbije expo”, zegt Véronique Van Passel van het KMSKA.

Het stedelijk museum vroeg enkele maanden geleden aan de internationaal gevierde fotograaf Jimmy Kets (35) om de nieuwe presentatie aan te vullen met reportages over nog levende heiligentradities in zijn geboortestad. Kets brengt foto’s van de Sint-Gummarusprocessie, de dierenwijding tijdens de Sint-Hubertusviering en van de Sint-Antoniusviering in Koningshooikt.

De expo loopt tot 6 maart 2016. Het museum is open van dinsdag tot zondag. De toegang bedraagt één, drie of vier euro. Gratis voor -19-jarigen en schoolgroepen. Gratis bezoekersgids.

Info: 03.8000.555, www.bruegelland.be

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Zuid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER