Zelfs Roger De Vlaeminck is onder de indruk van Van der Poel en Van Aert

© Photo News

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

1. Mathieu van der Poel, 2. Philippe Gilbert, 3. Wout Van Aert. Het was gisteren niet de uitslag van de zomercross van Moorslede, wel die van de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. Is het toeval dat alleen Philippe Gilbert er zich tussen kon wringen? Neen. Met Mathieu en Woutje is ‘de tijd van Roger’ weer aangebroken!

Hugo Coorevits en Sam Varewyck

Dat de twee helden van de voorbije crosswinter twee veelzijdige atleten zijn die het veldrijden overstijgen, hebben ze gisteren nog maar eens getoond. De conclusie van Moorslede is simpel: er is niets veranderd sinds de tijd van Roger De Vlaeminck.

“Ik werd op zondag tweede op het WK in Vera di Bidosoa cyclocross en de dinsdag won ik Sassari-Cagliari”, zegt De Vlaeminck. “Ik heb dat dikwijls gedaan. De talenten blijven de talenten. Van der Poel en Van Aert zijn in staat om de Ronde van Vlaanderen en/of ­Parijs-Roubaix te winnen. Er staat bij allebei een kopke op. Ze kunnen de volgende tien jaar de weg beheersen, op voorwaarde dat ze hun aantal crossen drastisch afbouwen.”

Ook Paul Van Den Bosch, de ex-coach van Sven Nys, schuwde in een tweet de lof voor Van der Poel (22) niet: “Hij is zooo goed. Veldrijden, mountainbike, de weg, alleen of in de sprint. Het maakt niets uit. De meest complete renner!”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen