© GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp Giants starten play-offs met thuisnederlaag tegen Brussels

Antwerp, tweede in de reguliere competitie, is donderdag niet goed gestart in zijn halve finale (best of 5) van de play-offs om de Belgische basketbaltitel. De Giants moesten tegen Brussels een 81-90 thuisnederlaag incasseren. Bij de rust stond Brussels 41-45 voor. Na het derde kwart was het verschil tot twee puntjes herleid (60-62), maar Brussels had nog de sterkste eindsprint (21-28) in huis.

Kevin Punter (21), Mike Smith (20) en Demitrius Conger (19) scoorden stevig voor Antwerp, maar bij de bezoekers deden Chris Dowe (24, 8 rbds) en Brandon Ubel (22, 9 rbds) nog beter.

De tweede wedstrijd wordt zaterdag in Brussel gespeeld. Vrijdag trekt titelverdediger Oostende naar Charleroi voor de tweede wedstrijd in de andere halve finale. Oostende won donderdag het eerste duel met 80-70.