© jdw

© jdw

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Zélfs bruine groenvink bestaat"

Wist u dat er zelfs al bruine groenvinken bestaan? Dit weekend zijn ze te bewonderen in De Populier, samen met duizenden andere vogels.

kmatthyssen

Drieduizend van de mooiste vogels van België kwetteren en kwinkeleren op zaterdag 10 en zondag 11 oktober in De Populier in Zandhoven tijdens de Diamond Bird Show.

De Diamond Bird Show wordt al voor de elfde keer georganiseerd. Het is kleurkanariekampioen Eddy Van Dijck die het prestigieus evenement enkele jaren geleden naar De Populier aan de Populierenhoeve in Zandhoven haalde.

Onder de drieduizend aanwezige vogels bevinden zich verschillende nationale en internationale kampioenen..

“Er zijn nog altijd nieuwe mensen die het houden of kweken van vogels als liefhebberij kiezen”, vertelt Eddy Van Dijck van de organiserende vereniging. “Wij verwachten dit weekend een 130-tal exposanten uit vijf provincies. Er zullen onder andere kleur- en postuurkanaries, exotische parkieten, kruisingen en kleurmutaties te zien zijn. Wat dacht je van een bruine groenvink?”

Wie meer van boerderijdieren houdt, kan ook kwartels en sierduiven bewonderen. Volgens Eddy worden veel vogels door hun kwekers “beter gesoigneerd dan baby’s.”

De tentoonstelling is zaterdag open van 8 tot 20u en zondag van 8 tot 18u. Zowel zaterdag als zondag kan er gekocht worden.

Meer info via tel. 03-484.62.40. of mailen naar van.dijck.eddy@telenet.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER