© RDr

Mieve kermis

Mieve kermis. De feestweek bij uitstek voor alle echte Meeuwenaren. Naast een tachtigtal kermisattracties kan je vanaf zaterdag tot en met donderdagavond ook terecht in alle cafés en horecazaken voor een pintje en ander vertier.

RDr

Zaterdag gaat de feestweek in Meeuwen van start met een ‘30+ party’ van ZVK Meeuwen in de tent aan The Mood en ‘Kermisfuif@De Manege’ van Jeugdhuis De Mans.

De kermisattracties openen zondagmiddag vanaf 14 u. Het verkeer moet de omleiding volgen. "In de Dorpsstraat, vanaf het kruispunt Torenstraat tot aan het kruispunt Kiestraat, wordt de doorgang afgesloten voor alle verkeer vanaf kermiszondag tot en met woensdag 14 oktober 12 u", zegt schepen van verkeer Johan Bongaerts.

Kermisdinsdag is de “Familiedag” en de foorkramers organiseren verschillende acties. "Meer dan 1500 jongeren uit een voorziening voor personen met een beperking genieten van een namiddag gratis kermisplezier. De familiedag is een initiatief van het gemeentebestuur, plaatselijke horeca, foorkramers en de adviesraad voor personen met een handicap. In de vooravond, vanaf 18u ontvangt men een delegatie spelers van KRC Genk", vertelt schepen Kurt Plessers.

De kermisweek sluit traditioneel op donderdagavond met een grote kermisfuif in verschillende cafés en feesttenten.

Van donderdag 15 oktober 20 u tot vrijdag 16 oktober 02 u geldt er éénrichtingsverkeer in de Hensemstraat vanaf het kruispunt met de Klaverstraat tot aan de Weg naar Helchteren. Dit betekent dat de Hensemstraat niet ingereden kan worden via de Weg naar Helchteren. Daarnaast geldt er op donderdagavond 15 oktober een parkeerverbod op de Weg naar Helchteren en een snelheidsbeperking van 50 km/u. ter hoogte van The Mood.”

Opgelet! Op donderdag 15 oktober 2015 sluiten het gemeentehuis én het OCMW uitzonderlijk om 16 u in plaats van om 19u.

Het ambianceprogramma van Mieve Kermis:

Vrijdag 9 oktober:

Het Complot: Kermis Kick-off Party met gast DJ

Zaterdag 10 oktober:

Tent aan Café In The Mood: ‘30+party’ door ZVK MeeuwenJH De Mans: ‘kermisfuif@De Manege’Het Complot: Andorra - België (op groot scherm)

Zondag 11 oktober:

Het Complot: Jeff Brick (coverband) JH De Mans: Monsters of KermisrockHet Pleintje: Music@Five (puur live)'t Stamineeke: Dusty Boots

Maandag 12 oktober:

Het Complot: DJ JVM - Roel & Sjoerd - Be-KayHet Pleintje: Sgt. Pepper (Ccrevival/'60 en '70)'t Stamineeke: 11.00 - 15.00 u.: Dusty Boots, 21.00 - 01.00 u.: Fout en fun't Volkshuis: Knappe koppen

Dinsdag 13 oktober:

Het Complot: België - Israël (op groot scherm)Het Pleintje: The Golden Band ('60 en '70)'t Volkshuis: '60 - '70 Hits CaféCafé In The Mood: The Bruceband (Europe's No.1 Springsteen Tributeband)

Woensdag 14 oktober:

Het Pleintje: Dusty Boots (ambiance)

Donderdag 15 oktober:

Het Complot: JJR LocalsHet Pleintje: Dusty Boots ('60 en '70)'t Stamineeke: Longhornes't Volkshuis: XPDCafé In The Mood: Boulevard Vinyl & ambiance met DJ BeKay

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer