Everton breekt record voor transfer middenvelder (en dat is goed nieuws voor Nacer Chadli)

De IJslandse middenvelder Gylfi Sigurdsson wordt door Everton voor 49,4 miljoen euro overgenomen van Swansea, zo bevestigde Everton woensdagavond. Sigurdsson tekent bij de Blues een contract voor vijf seizoenen. De transfer van de IJslandse middenvelder is overigens goed nieuws voor Nacer Chadli. De Rode Duivel wil weg bij West Brom en is in beeld bij Swansea.

Ronald Koeman, de Nederlandse coach van Everton, ziet in de IJslander Gylfi Sigurdsson de vervanger voor Ross Barkley die aanstuurt op een vertrek. Met bijna vijftig miljoen euro wordt hij de duurste inkomende transfer voor Everton en neemt hij zo de plaats in van Romelu Lukaku, die in 2014 van Chelsea naar Goodison Park trok voor 35 miljoen euro. Die transfer legde de Toffees overigens geen windeieren, want onze landgenoot werd deze zomer verkocht aan Manchester United voor 85 miljoen euro.

De transfer van Sigurdsson kan een domino-effect teweegbrengen die positief is voor Nacer Chadli. De Rode Duivel wil weg bij West Brom, maar dat wil zijn duurste aankoop ooit niet zomaar laten gaan. De Baggies telden vorige zomer namelijk 13 miljoen pond, zo’n 15 miljoen euro, neer bij Tottenham voor de transfer van Chadli. Volgens de Engelse pers wil West Brom-coach Tony Pulis 30 miljoen pond als Chadli vertrekt, het dubbele dus.

Drukke zomer voor Everton

Het is al een drukke transferperiode geweest voor Everton. Kevin Mirallas zag dan wel Lukaku en dinsdag nog Gareth Barry vertrekken, met de komst van onder meer doelman Jordan Pickford, Nederlander Davy Klaassen en de terugkeer van Wayne Rooney werd er stevig ingekocht door Koeman.

Sigurdsson begon zijn professionele voetbalcarrière in Engeland bij Reading. Na een Duits avontuur bij Hoffenheim keerde de IJslander terug naar het Verenigd Koninkrijk om vervolgens voor Swansea, Tottenham en opnieuw Swansea uit te komen. Met negen doelpunten en dertien assists had de middenvelder vorig seizoen geen onaardig aandeel in het behoud van Swansea in de Premier League.