Direct naar artikelinhoud

Cyriel Dessers stunt met Utrecht tegen Zenit

Beeld anp

FC Utrecht, met Cyriel Dessers de hele wedstrijd in de basis, heeft vandaag zijn heenwedstrijd in de Play-offs van de Europa League verrassend met 1-0 van Zenit Sint-Petersburg gewonnen. De Nederlanders waren in eigen huis de betere ploeg, en lijken een kans te maken om hun voorsprong in Rusland met succes te gaan verdedigen.

De leider in de Russische competitie moest vooral in de eerste helft stevig onderdoen voor Utrecht. De nummer vier van het afgelopen seizoen in de Nederlandse Eredivisie was dominant, maar scoren lukte nog niet. Cyriel Dessers wrong enkele grote kansen de nek om. In de tweede helft kwam Zenit, voor het eerst in jaren zonder Belgen, er wat doorheen, maar met een kopbalgoal kon de Nederlander Zakaria Labyad (76.) de wedstrijd in een beslissende plooi leggen. Hij scoorde in de rebound na een poging van Dessers, eveneens met het hoofd.

De wedstrijd ging uitzonderlijk al op woensdag door, omdat Utrecht in Europa niet gelijktijdig met Ajax mag spelen. De Amsterdammers spelen morgen tegen Rosenborg. Voor de wedstrijd werd Dafne Schippers, die afkomstig is uit Utrecht en vorige week in Londen wereldkampioene werd op de 200 meter, uitgebreid gehuldigd.