Bewegingsprogramma voor kankerpatiënten

De Stichting tegen Kanker start vanaf november ook in de sporthal van Putte met het project Rekanto, een gratis bewegingsprogramma voor mensen met, of net na kanker.

kristof.van.rompaey

Het gratis omnisport programma Rekanto werd speciaal ontworpen voor volwassenen die af te rekenen hebben, of onlangs af te rekenen hadden, met een kanker. Het programma helpt om een betere lichamelijke conditie te herwinnen en vermoeidheid te overwinnen dankzij activiteiten in groep. Mensen die in behandeling zijn met onder andere chemotherapie, radiotherapie, of andere doelgerichte behandelingen, of mensen die één van de behandelingen afgerond hebben in het voorbije jaar, komen in aanmerking. Alle lesgevers werden specifiek opgeleid door de Stichting tegen Kanker. Zij houden rekening met de aanbevelingen van de dokter en passen hun programma aan volgens ieders mogelijkheden.

Het wekelijks programma start vanaf maandag 17 november in gemeentelijke sporthal Klein Boom, Mechelbaan 604. Patiënten kunnen gedurende een jaar gebruikmaken van het Rekanto-programma. Vooraf inschrijven is verplicht.

sociaal@stichtingtegenkanker.be, www.rekanto.be, 078.15.15.50

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER