© Patrick De Roo

Studenten geven Antwerpse winkelstraten een make-over

Een dertigtal studenten van de richting Marketing aan de Karel de Grote-Hogeschool nemen de komende vier maanden zes Antwerpse straten onder handen. “Met een marketing-plan en een groots evenement hopen we de winkelstraten nieuw leven in te blazen”, zegt docente Aline Juliá.

NADB

Het project vindt plaats in de Volkstraat, Sint-Jorispoort, de Abdijstraat in Kiel, de Herentalsebaan in Deurne, de Turnhoutsebaan in Borgerhout en het Hart van Berchem. “Allemaal straten die niet binnen het succesvolle winkelhart van Antwerpen liggen”, weet docente en retailexpert Aline Juliá. “In totaal zetten 36 studenten, die het vak Retail en Shop Management volgen, zes verschillende projecten op touw om meer shoppers aan te trekken.”

De stad Antwerpen zorgt voor de financiële ondersteuning van het project en maakt daarvoor 2000 euro per handelaarsvereniging vrij. “Nu zijn de studenten een actie of een evenement aan het voorbereiden om ‘hun’ straat in de kijker te zetten”, aldus Juliá. “Op de meeste plaatsen zitten zij samen met de handelaars om een eindejaarsactie in elkaar te boksen.”

Dat is onder andere het geval in de straten van het Hart van Berchem. “Hier plannen de studenten enkele evenementen voor de eindejaarsperiode”, vertelt Suzy Wuyts, voorzitter van de handelaarsvereniging Hart van Berchem. “Daar komen meestal vooral buurtbewoners op af, maar misschien gaat er wel een nieuwe wereld voor ons open door de visie van jonge mensen.”

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER