© AFP

Fransman David Trezeguet bevestigt einde carrière

De Franse ex-international David Trezeguet heeft maandag in een interview met de Franse sportkrant L’Equipe bevestigd dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. Enkele dagen geleden had de Argentijnse pers al gewag gemaakt van dat nieuws, maar de bevestiging van de 37-jarige Franse Argentijn kwam er pas maandag.

‘Het is tijd om een volledig nieuw avontuur aan te vatten, naast het veld’, aldus 71-voudig international Trezeguet, die met Les Bleus in 1998 de wereldtitel pakte en twee jaar later Europees kampioen werd.

Trezeguet hoopt aan de slag te kunnen gaan bij de Italiaanse landskampioen Juventus, waar hij speelde tussen 2000 en 2010 en er uitgroeide naar een waar clubicoon. Voorheen werkte hij zich vijf seizoenen lang op bij het Franse AS Monaco. De voorbije jaren kwam hij uit voor het Spaanse Hercules, het Arabische Baniyas FC, het Argentijnse River Plate en het Indiase Pune FC.

David Trezeguet is met 34 doelpunten de derde beste schutter in de geschiedenis van de Franse nationale elf. Enkel Thierry Henry (51 doelpunten) en Michel Platini (41) deden beter. Op zijn palmares staan onder meer ook twee Franse (1997, 2000) en één Italiaanse landstitel (2002) en een verloren Champions League-finale (2003). De bevestiging van zijn afscheid komt er een dikke maand na dat van zijn vriend en ex-ploegmaat Thierry Henry.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal