Walem vlak voor ontslag: “Alles wordt alleen op mij afgewenteld”

© BELGA

De kroniek van een aangekondigd ontslag, dat overkwam Johan Walem (44) gisteravond bij KV Kortrijk. Vlak voordat hij aan de deur werd gezet in het Guldensporenstadion, luchtte hij echter nog één keer zijn hart. “Ik heb het gevoel alleen te staan”, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

wic

Dat Walem geen goed gevoel meer had bij zijn functioneren als hoofdtrainer bij KV Kortrijk, was een publiek geheim. Er was de uitgelekte mail van voorzitter Allijns waarin hij zijn wantrouwen jegens zijn coach uitsprak, er was zijn noodkreet “zelfs bij winst kan ik trainer af zijn” en afgelopen weekend was er zelfs een duw van één van zijn eigen supporters.

Walem had elke week het gevoel dat het zijn laatste week kon zijn als trainer, geeft hij toe. “Zo is het al sinds december”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine, dat hem sprak net voor zijn ontslag. “Niet leuk. We zullen wel zien wat ervan komt. Ik probeer sereen te blijven. Ik overleg met technisch directeur Patrick Turcq, wij komen goed overeen. We weten wat we hebben en wat ons ontbreekt. Als de spelers het niet oppikken, dan kan ik ook niet meer doen. Ik probeer te werken zoals ik zou willen, maar ik krijg met zo veel zaken te maken, de sfeer in de kern, rond de kern.”

De voormalige Rode Duivel was uitgeput door de machtsstrijd bij Veekaa. “Ik vertrek niet met een negatief gevoel, maar elke ochtend gaan werken met het idee dat men je wil buitenwerken, dat is afmattend. Ik ben moe, doodmoe. Daardoor kan ik niet sereen werken en niet alles geven wat ik in me heb. (...) Ik heb het gevoel alleen te staan. Alles wordt immers alleen op mij afgewenteld.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen