Ook Kerber wil vlag van haar land dragen op Spelen in Rio

© EPA

De Duitse tennisster Angelique Kerber, de eindlaureate van de voorbije Australian Open, wil op 5 augustus de Duitse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft ze aan Bild gezegd.

“De Olympische Spelen zijn geweldig, dus uiteraard wil ik graag de Duitse vlag dragen”, verklaarde de 28-jarige Duitse, die na haar eindzege in Melbourne naar de tweede plaats op de WTA-ranking opgeklommen is. “Dat zou echt een droom zijn. Ook tegen een olympische medaille zou ik geen nee zeggen”, lachte Kerber. Mag ze ook effectief de Duitse driekleur het Maracanastadion binnendragen, dan wordt ze (voorlopig) de tweede tennisster die dat doet in Rio. Enkele dagen geleden raakte immers ook al bekend dat Caroline Wozniacki de Deense vlag draagt tijdens de ceremonie.

Kerber wil als vlaggendraagster in de voetsporen van hockeyspeelster Natascha Keller treden, zij droeg de Duitse vlag het stadion binnen tijdens de Spelen van vier jaar geleden in Londen. Op de Spelen van Peking viel die eer nog te beurt aan NBA-basketbalvedette Dirk Nowitzki.

Na haar allereerste grandslamwinst brandt Kerber overigens van ambitie. “Ik wil Wimbledon winnen en ook de US Open is heel belangrijk voor me. Daar begon het in 2011 allemaal voor mij, met mijn halve finale op Flushing Meadows. Bovendien is New York mijn lievelingsstad”, stelde Kerber, die ook maar wat graag de eerste plaats van Serena Williams wil overnemen op de WTA-ranking. “Ik heb niet zo veel punten te verdedigen, Serena wel. Het is een doel om nummer één te worden”, klinkt het bij de Duitse, die in de stand wel 3545 punten achterstand heeft op de Amerikaanse.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen