TUI ziet populariteit Turkije sterk dalen

De recente aanslagen in Turkije hebben een forse knauw gegeven aan de populariteit van het land als vakantiebestemming. Bij touroperator TUI liggen de boekingen voor reizen naar Turkije nu 40 procent lager dan een jaar geleden, zo meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Sinds eind vorig jaar is ook de belangstelling voor Egypte als vakantiebestemming sterk afgenomen. De aanleiding hiervoor was de aanslag waarbij een Russisch passagierstoestel neerstortte in de Sinaï-woestijn. TUI cancelde daarop in verscheidene landen tot en met eind maart alle reizen naar de badplaats Sharm al-Sheikh, waar het ramptoestel was opgestegen.

De totale zomerboekingen bij de Duitse reisorganisatie liggen voorlopig 1 procent boven het peil dat in de eerste weken van vorig jaar werd bereikt. Dit jaar zijn vooral Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk populair. Ook de cruises van TUI zijn in trek.

TUI zag de omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 5 procent oplopen naar 3,7 miljard euro. Gecorrigeerd voor negatieve wisselkoerseffecten verbeterde het bedrijfsresultaat met 7 procent naar een verlies van 97 miljoen euro. Het bedrijf hield vast aan de verwachting dat dit resultaat dit boekjaar met 10 procent kan groeien.

Meest gelezen