© Telefacts

Joke Van de Velde laat eicellen invriezen: “Voor mijn veertigste wil ik mama worden”

Ook ex-Miss België Joke van de Velde (36) voelt haar biologische klok tikken. De babe heeft geen nood aan een man in haar leven, maar omdat ze wel een vurige kinderwens heeft laat ze nu haar eicellen invriezen. “Ik wil best alleen een kind grootbrengen”, vertelt ze aan Story.

jva

“Mama worden zou mijn optimaal geluk zijn. Een kind is het mooiste wat er bestaat, zo prachtig om hem of haar te zien ontwikkelen tot een goed persoon”, verklaart Joke haar beslissing. “Daarom ben ik naar een vruchtbaarheidskliniek geweest en alles is in orde. Zeer binnenkort ga ik mijn eicellen laten invriezen. Voor mijn veertigste wil ik mama worden, ook als mijn ideale man niet op mijn pad is gekomen.”

Joke ziet er dus niet tegen op om een kind alleen op te voeden. “Natuurlijk heb ik het liefste dat mijn kind een papa heeft, maar ik wil gerust alleen een kind grootbrengen. Ik laat mijn geluk niet van een man afhangen en ik zou nooit een partner willen alleen om mama te worden, dan doe ik het liever via een spermabank.”

“Misschien heb ik bindingsangst?”

Hoe komt het dat een knappe en succesvolle vrouw als Joke al zo lang alleen is? “In het verleden heb ik wel al langere relaties gehad, maar ik geef toe dat de fout altijd bij mij lag. Vaak waren mijn verliefde gevoelens voorbij. Als ik iemand anders leerde kennen voor wie ik diepere gevoelens had, ging ik gewoon bij mijn partner weg. Of ik stak te weinig tijd in mijn relatie, omdat mijn werk altijd voorrang kreeg.

Joke beseft wel dat de meeste vrouwen van haar leeftijd zich al gesetteld hebben, met of zonder kinderen. “Misschien heb ik me inderdaad nooit écht willen binden. Ik heb ook nog nooit de stap gezet om samen te gaan wonen. Ik nam altijd mijn spullen mee naar huis en hij moet bij mij ook geen scheerschuim laten staan. Maar met twee is alles natuurlijk fijner en ik wil graag een gezin, dus er wordt aan gewerkt”, lacht Joke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER