© Simon Mouton

Nog hele krokusvakantie regen en wind

Geen stormweer meer deze week, maar het is de komende dagen nog wel een komen en gaan van regenwolken en ­buien.

Er is dinsdagmiddag eerst veel bewolking met regen. Later wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. De wind waait matig tot vrij krachtig en ruimt tijdelijk van zuidwest naar noordwest. Vooral over het oosten van het land kunnen ook pittige windstoten optreden. De temperatuur schommelt tussen 3 en 6 graden.

Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag vallen er verspreid enkele winterse buien. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien. De minima gaan van min 2 graden op de Hoge Venen tot plus 3 graden in de andere regio’s.

Woensdagochtend is het zwaarbewolkt met buien. In de Ardennen gaat het om buien van natte sneeuw of sneeuw. In de loop van de namiddag zal de buienactiviteit verminderen. De westenwind waait vrij krachtig, aan zee krachtig maar zal later op de dag in sterkte afnemen. De maxima bedragen 1 graad op de Hoge Venen en 5 tot 8 graden elders.

Donderdag blijft het op een bui na meestal droog met af en toe zon. Van vrijdag tot en met maandag is het wisselvallig met regelmatig regen of enkele buien. De middagtemperatuur schommelt rond 7 graden. In de Ardennen waar het kouder is, valt veelal natte sneeuw of sneeuw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER