Bekende horlogehandelaar opgepakt als witwasser van bende van ‘Frank De Tank’

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Antwerpse gerecht heeft opnieuw een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de cocaïnebende rond Frank V., alias De Tank. Avi K., een handelaar in peperdure luxehorloges, zit in de cel op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken.

Joris van der Aa, Sam Reyntjens

Avi K., zoon van een Antwerpse diamantair, baatte tot vorig jaar een winkel in luxueuze horloges uit in de Vestingstraat in Antwerpen. De dertiger werd maandag gearresteerd en gisteren aangehouden door de onderzoeksrechter.

Avi K. is wellicht een nobele onbekende voor de meeste mensen, maar onder de ‘rich and famous’ is hij een regelrechte beroemdheid. K. specialiseert zich in de meest exclusieve horloges van merken als Audemars Piguet, Richard Mille, Patek Philippe en Rolex en dat brengt hem in contact met de superrijken van deze aarde. Op zijn Instagrampagina, die door bijna een half miljoen mensen wordt gevolgd, promoot hij zijn horloges die soms meer kosten dan een gemiddelde gezinswoning in Antwerpen.

Biljetten van 500 euro

Maar de liefde voor mooie en dure gadgets bracht K. ook in contact met figuren die hun fortuin op een minder frisse manier hebben vergaard. Criminelen uit de cocaïnebusiness hadden bij K. “een lopende rekening”, waardoor hij ook in beeld kwam bij de speurders van de federale gerechtelijke politie. Frank De Tank, de hoofdverdachte in het grote drugsonderzoek die sinds vorige week in de cel zit, zou niet alleen een goede klant zijn geweest bij Avi K., het gerecht verdenkt de horlogehandelaar er ook van drugsgelden te hebben witgewassen voor de bende. K. zou de kleine coupures van de drugsbende hebben omgewisseld in grote coupures van 500 euro, een illegale praktijk waar wel meer diamanthandelaren zich toe laten verleiden omdat ze daarvoor forse commissies opstrijken.

Het Antwerpse parket wil voorlopig geen commentaar kwijt over de aanhouding van Avi K. Ook zijn advocaat Pol Vandemeulebroucke wil geen commentaar geven, behalve dat zijn cliënt de beschuldigingen met klem ontkent. Avi K. verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

In het onderzoek naar de bende rond Frank ‘De Tank’ werd eerder ook al een Antwerpse politieman opgepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen