© rr

Kanaalfeesten veilig en feestend opgestart

De Kanaalfeesten worden vandaag zaterdag met Point Fifty muzikaal afgetrapt. De groep heeft roots in de gemeente en brengt stevige, maar toegankelijke rockmuziek. Verder ook een cultuurpodium, braderie, een megapretpark voor de kinderen en vooral veel (feest)muziek.

jan boey

Het hoofdpodium van de Kanaalfeesten op de markt wordt zaterdag vanaf 17.30u stevig opgewarmd door de lokale band Point Fifty. Nadien passeren achtereenvolgens de Vlaamse popsterren Laura Tesoro (18.50u), Natalie Meskens in Motown (20.30u) en Gers Pardoel (22.20u), waarna de dames van 2Empress het podium vanaf 23.30u in vuur en vlam zetten.

Er is dus niet alleen aan popliefhebbers gedacht, maar ook de rockers krijgen hun portie, want Point Fifty is geen zeemzoet boysbandje. Dat was ook wat de band te horen kreeg van de jury en het publiek toen ze onlangs nog de finale van de Beerputrockrally wonnen

Zaterdag is er ook het Cultuurpodium op het August Van Landeghemplein, waar Los del Trè (18.30u) opent, gevolgd door talent van eigen bodem: Selder. Nadien komt El Juntacadaveres, dat met een moderne versie van tango het Cultuurpodium in vuur en vlam zet. Afsluiter is Marockin’ Brass, een stomend Gnawa Jazz project met de Britse trompettist Byron Wallen en drummer Rod Youngs.