‘Plots is al de rest onbelangrijk’

© Vier

Philippe Geubels (33) en zijn vrouw Leen verwachten in november hun eerste kindje. Of het een jongetje dan wel een meisje wordt, dat houden ze liever nog even stil.

Jo De Ruyck

Stand-upcomedian Philippe Geubels wordt in november voor de eerste keer papa. ‘Ik heb gelezen dat als de vader het actiefste is in bed, er meer kans is op een meisje. Dat moet dus zeker een zoon worden’, aldus Geubels. ‘Nee, serieus, we zijn super gelukkig met de komst van dat kleine mirakel. We zijn er klaar voor en het voelt echt ontzettend goed. Het cliché klopt. Je hoopt enkel dat het gezond is. Al de rest is opeens onbelangrijk.’

Drukke agenda

Voor Geubels kondigt het najaar zich aardig druk aan. Naast een nieuw leven komt ook het nieuwe seizoen van Geubels en de Belgen op Vier eraan. Vanaf september heeft de komiek het in acht gloednieuwe shows over typisch Belgische onderwerpen zoals parkeerwachters, de begin-generiek van Tik Tak, huurhuisjes in de Ardennen en de nadelen van teenslippers op festivals. Geubels zal ook wekelijks te zien zijn als jurylid in het nieuwe seizoen van ­De Slimste Mens ter Wereld.

Geubels en de kleine Belg

‘Ondanks de drukte heb ik voorlopig toch geen last van zwangerschapskwaaltjes. Al ben ik soms wel een beetje moe en misselijk, vooral dan in het weekend.’ (lacht)

‘Nee echt, ik krijg het mooiste cadeau dat er bestaat, ik kan niet wachten om onze kleine Belg te ontmoeten. Ik wou dat de baby er al was.’

In het najaar van 2012 werd Philippe Geubels een van de gezichten van de nieuwe televisiezender Vier. Niet tuk op verre reizen verlegde hij zijn persoonlijke grenzen in het ­programma Dr. Livingstone, een roadmovie dwars door Afrika met Martin Heylen. In de herfst van 2013 maakte Geubels het gesmaakte Geubels en de Belgen voor Vier. Afgelopen maart sloot hij ook zijn theatertournee ­Made in Belgium af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen