Venkelcappuccino met gerookte kip

© Luk Thys

Elke dag opnieuw een heerlijk gerecht.

Ingrediënten

2 venkelknollen (groen bijhouden)

3 sjalotjes (fijngesnipperd)

1 teentje knoflook (fijngesnipperd)

1 laurierblad

olijfolie

700 ml kippenbouillon

2 el gehakte dragon

150 g gerookte kipfilet (kant-en-klaar)

25 ml room

100 ml volle melk

pastis

versgemalen peper, zout

Bereidingswijze

Schaaf of snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Houd het venkelgroen apart.

Fruit de sjalot, de knoflook en het laurierblad enkele minuten in wat olijfolie.

Voeg de venkel toe, roerbak 5 minuten en blus met de bouillon. Doe er de dragon bij en laat 15 minuten zachtjes koken.

Haal het laurierblad eruit en mix de soep glad.

Breng op smaak met peper, zout en een scheutje pastis.

Warm de room op met de melk en een beetje venkelgroen.

Kruid met peper en zout en mix tot een schuimig geheel.

Snijd de gerookte kip in kleine stukjes. Schep in glaasjes, giet er de warme soep over en lepel er het melkschuim op.

Werk af met fijngesneden venkelgroen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer