Deze voedingsmiddelen maken je haar mooier

© Shutterstock

Van dure serums tot conditioners: wie een glanzende haardos wil, heeft ze vast al geprobeerd. Maar ook wat je eet, heeft een invloed op je haar. De Britse voedingsexperte Shona Wilkinson vertelt aan de Britse krant Daily Mail welke voedingsmiddelen je kan eten om je haar extra glans te geven.

vwh

ZalmZalm is een grote bron van omega 3-vetzuren. Deze zuren hebben anti-inflammatoire eigenschappen die helpen om de haarzakjes te openen en een gezonde haargroei te bevorderen. Heb je een droge hoofdhuid en doffe haren, dan kan dat wijzen op een gebrek aan omega 3.

SpinazieSpinazie eten is een goede manier om voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet. Het bevat vitamines B, C en E, kalium, calcium, ijzer, magnesium en omega 3. Deze bestanddelen helpen om je haar in topconditie te krijgen. Het ijzergehalte is een specialleke. Het geeft zuurstof aan haarfollikels, wat essentieel is voor een gezonde haargroei.

LinzenDit voedingsmiddel is een bron van zink en biotine, bestanddelen die de gezondheid van je haar bevorderen. Ze zijn ook een grote bron van eiwitten, die dan weer helpen om de haarlokken te verstevigen. Linzen integreren in je dieet? Voeg ze toe aan salades en soepen.

Zoete aardappelZoete aardappelen bevatten bètacaroteen die door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Dat is een goede zaak voor je hoofdhuid, die minder gevoelig wordt voor uitdroging en roos.

OestersOesters zijn een grote bron van zink - een belangrijke antioxidant voor ons lichaam. De stof helpt om het haar vlot te doen groeien en houdt de olie in de klieren van onze hoofdhuid op een gezond niveau. Een tekort aan zink kan je herkennen aan plotse haaruitval in stressvolle omstandigheden.

EierenHoewel sommigen het wel eens proberen om eieren rechtstreeks op het haar aan te brengen, kan het ook zonder de grote kliederboel. Eieren eten biedt ook voordelen dankzij het gehalte biotine. Dit is een B-vitamine die essentieel is voor de haargroei en een gezonde hoofdhuid.

MakreelMakreel is een vette vis en dat betekent dat hij veel omega 3-vetzuren bevat die essentieel zijn voor gezond haar. Ben je vegetariër? Lijnzaad is een gezond alternatief op dezelfde essentiële vetzuren op te nemen.

WalnotenOok walnoten zijn rijk aan biotine waardoor je haar steviger wordt en beter groeit en de kans op haarverlies verkleint. Walnoten zijn tevens een bron van vitamine E. Die voorkomt broos haar. Tip: probeer walnoten te eten als gezond tussendoortje.

WortelsDeze groenten zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je haar. Dat komt omdat ze veel vitamine A bevatten die je lokken doen glanzen. Hierdoor worden de natuurlijke oliën in het haar in balans gehouden en blijft je hoofdhuid in topconditie.

PluimveePluimvee zit vol eiwitten en die heb je nodig als je een gezonde coupe wil. Ze haan broos haar tegen en voorkomen dat je lokken er grauw gaan uitzien. En - zoals eerder vermeld - wordt je haar er sterker van.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer