15-jarige jongen neergestoken op fiets

De moeder van een vijftienjarige jongen die vrijdagavond overleed nadat hij in Islington, in het noorden van Londen werd neergestoken tijdens een mislukte fietsdiefstal, heeft een emotionele oproep gedaan in de Britse pers om de moordenaar van haar zoon te vinden.

skn

Alan Cartwright werd afgelopen vrijdag neergestoken terwijl hij op een drukke Londense straat aan het fietsen was samen met zijn vrienden. Drie personen die hun gezicht gedeeltelijk bedekten, hebben de fietsende jongens aangevallen. Terwijl de tiener achterom kijkt naar zijn vrienden, loopt één van de drie aanvallers op hem af en plant een mes in zijn borst. Alan slaagde er nog in om een korte afstand verder te fietsen, maar stortte daarna in op straat voor een massa mensen die geshockeerd was door wat ze net zagen gebeuren. Alan overleed ter plaatse aan zijn verwonding. Uit de lijkschouwing werd maandag geconcludeerd dat Alan was gestorven aan één steekwond in zijn borst.

‘Hij maakte je altijd aan het lachen’

Michelle Watson (39), de moeder van Alan, zei in een emotionele persconferentie dat ‘een broer en een zoon is vermoord’. ‘Alan maakte je altijd aan het lachen. Hij was dé grapjas onder zijn vrienden. Iemand moet hiervoor boeten’

Cherrie Smith (21), de zus van Alan, barstte in tranen uit toen ze voor de camera vertelde dat haar broertje niet aanwezig zou zijn op haar trouw. ‘Ik kan de dood van Alan nog steeds niet plaatsen, omdat wij zijn lichaam nog niet hebben mogen zien’, vertelt Cherrie.

Oproep aan getuigen

De familie van Alan deed dinsdag een oproep aan alle getuigen om zoveel mogelijk informatie over het incident en de daders door te spelen aan de politie. De politie heeft ondertussen een opsporingsbericht verspreidt met schokkende CCTV-beelden waarop te zien is hoe de tiener werd gedood. ‘Het identificeren en het arresteren van de drie verdachten is onze absolute prioriteit’, zegt hoofdinspecteur Chris Jones die het onderzoek leidt.

Eén van de verdachten heeft Alan neergestoken, terwijl de andere twee daders Alans’ vrienden van hun fietsen sleurden en deze vervolgens meenamen. De Londense politie roept dan ook iedereen op die in zijn omgeving een de fiets van de twee vrienden van Alan heeft zien opduiken of de fietsen op een tweedehandszaak te koop hebben zien staan, om contact op te nemen met de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen