© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eigenaars Vijverhof reageren na protest BV's: "Ze liegen de mensen voor"

De commotie rond het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Vijverhof zorgt voor heel wat discussie en verdeeldheid in Boechout. “Het dossier dreigt ons dorp in twee kampen te verdelen en dat is een spijtige zaak", vertellen Boechoutenaars Kris Van Puyvelde (51) en Wim Merckx (58).

Patrick Van Dyck

Het Vijverhof is het voormalige klooster van de Gasthuiszusters, gelegen aan de Alexander Franckstraat in Boechout. “Twee jaar geleden kochten we samen dit domein”, leggen Van Puyvelde en Merckx uit. “In overleg met Erfgoed Vlaanderen, Wonen Vlaanderen en het gemeentebestuur kozen we ervoor om er drie losstaande gebouwen in te plannen. Ook het klooster wilden we, ontdaan van alle nevengebouwen, in al zijn glorie herstellen. In totaal plannen we 31 appartementen. Dat betekent dat minder dan 10 procent van het domein bebouwd wordt. 90 procent blijft open ruimte.”

"Het Vijverhof is altijd een privédomein geweest", stelt het duo. "Wij maken er nu een publieke ruimte van. Hier verdwijnt dus geen park, er komt er juist één bij. We vinden het dan ook intriest dat onze tegenstanders opzettelijk foute informatie verspreiden. Uitpakken met de slogan dat we bouwen in een park is pertinent onwaar. Temeer daar 30 procent van de oppervlakte van het domein gelegen is in woonzone en dat deze zone binnen dit plan wordt herschikt."

Het protest wordt vooral gecoördineerd door acteur Filip Peeters en radio-en televisieman Sven Speybrouck. Volgens Van Puyvelde en Merckx keurden alle partijen - meerderheid en oppositie - dit plan goed. “Door zo te keer te gaan tegen dit project dreigt de politieke vrede in onze gemeente verloren te gaan”, vindt Merckx. “Ik vernam dat Sven Speybrouck een fan is van democratie. Door op deze populistische manier de mensen voor te liegen, kan ik niet anders dan besluiten dat hij democratie verwart met demagogie. Wij hebben lang gezwegen, maar de waarheid heeft ook haar rechten.”

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER