Woedende Michel Van den Brande neemt drastische beslissing na veroordeling voor arbeidsongeval

© Marc Herremans - Mediahuis

© cc

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Geldgewin primeert op de veiligheid van zijn werknemers.” De rechtbank was gisteren snoeihard voor stellingbouwer Michel Van den Brande (55) – bekend van The Sky is the Limit – en veroordeelde hem tot acht maanden voorwaardelijk voor de dood van een van zijn werknemers. Maar de zaakvoerder bijt van zich af. “Het gerecht wil gewoon mijn geld. Voor mij hoeft het niet meer.”

Marc Klifman en Arne Franck

“De houding van Michel Van den Brande getuigt van een manifest gebrek aan verantwoordelijkheidszin en een volledig asociale ingesteldheid. Het is ongepast om zich te verbergen achter het moeilijke karakter van zijn werknemer.”

De rechter in Brugge was gisteren vernietigend voor de bekende stellingbouwer uitThe Sky is the Limit. Michel Van den Brande werd veroordeeld tot acht maanden met uitstel voor de dood van zijn werk­nemer Kenny Demeyer (29), nu twee jaar geleden. De jongeman kreeg op acht meter hoogte een buis van zeven kilogram tegen zijn achterhoofd. Hij was op slag dood. Michel Van den Brande werd als werkgever verantwoordelijk geacht voor het dramatische ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen