© RR

Klassiek Culinair combineert muziek met wijn en hapjes

Met wijn en bijbehorende hapjes mensen warm maken voor klassieke muziek. Dat is het opzet van Klassiek Culinair, een vereniging recent opgericht door dirigent-muzikant Rik Ghesquière, oenoloog Jean-Paul Sanders en grafisch ontwerper Steven De Schamphelaere.

Chris Van Rompaey

Klassiek Culinair organiseerde al twee culinaire concerten, telkens met een welbepaald thema. “Dit keer, op vrijdag 3 juni, richten we ons op Spanje. De Spaanse muziek wordt verzorgd door violist Hrayr Karapetyan en pianiste Hasmik Manukyan. Het betreft een jong Armeens echtpaar dat in België is komen studeren en ondertussen in Brussel woont. Hun optreden onderbreken we met tapas, vergezeld met Spaanse wijnen", zegt Rik Ghesquière.

"Het concert vindt plaats in de zaal van cultuurcentrum Vredeberg, de culinaire intermezzo’s in de cafetaria. Daar geeft Jean-Paul Sanders ook wat duiding over de wijn. Het geheel duurt ongeveer twee uur en we beginnen eraan om 20u.”

Tickets: 30 euro. Reserveren via 0492.77.47.37 of www.klassiekculinair.be

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER