© JVDP

© JVDP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstwerk basisschool Hinkelpad ingehuldigd

Leerlingen van de school hebben een kunstwerk met een monumentale boom tegen de zijgevel ingehuldigd

PSIM

Het oudercomité heeft samen met de leerlingen en buurtverenigingen gedurende weken aan het project gewerkt. Het kunstwerk naar een ontwerp van Eline Van Eerdenbrugh heeft een oppervlakte van 15 bij 30 meter.

Het werd op 14 en 15 mei met een hoogtewerker tegen de gevel aangebracht en is intussen helemaal klaar. Enkele tientallen leerlingen huldigden het werk in door voor de gevel een liedje over de boom te zingen samen met iemand van het Hinkelpad.

De huisjes in de boom werden ontworpen en geschilderd door leerlingen van de lagere school. De nestkasten werden gebouwd door de papa’s en gekleurd door de kleuters.

De kinderen maakten met resthout een zwerm vogels voor de boom, die ook vlinders kreeg. Tegen 1 september komt er op het braakliggend terrein voor de gevel een nieuwe groene speelplek met fietsenstallingen.

In een tweede fase is er een avontuurlijke speelplaats gepland. De zijmuur zal later worden geïsoleerd en bekleed. Tot dan blijft het kunstwerk van 15 bij 30 meter hangen. Op het terrein wordt intussen gebouwd aan enkele klasgebouwen en een refter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER