Direct naar artikelinhoud

Kans dat Armstrong bonusgeld moet terugbetalen wordt groter

Het Hof van beroep in Texas heeft het verzoek van Lance Armstrong afgewezen, waarmee hij probeerde te voorkomen dat hij 12 miljoen dollar aan bonussen moet terugbetalen.

Lance Armstrong

Het bedrijf SCA Promotions, dat het bonusgeld tijdens de succesvolle wielercarrière van Armstrong uitbetaalde, eist in een arbitragezaak het geld terug sinds is gebleken dat Armstrong gedurende zijn carrière veelvuldig doping heeft gebruikt. Armstrong probeerde die arbitragezaak te blokkeren, maar dat verzoek is nu dus afgewezen.

De uitspraak is een flinke domper voor de wielrenner die nog veel meer juridische conflicten heeft lopen met bedrijven die hun geld terugeisen.

Overigens wil deze uitspraak nog niet zeggen dat Armstrong het geld daadwerkelijk moet terugbetalen. Een voor hem negatieve uitspraak van de arbitragecommissie kan hij nog via de staat proberen aan te vechten.

SCA en Armstrong zijn al sinds 2005 in gevecht over het bonusgeld, toen het bedrijf er voor het eerst op werd gewezen dat de renner doping zou hebben gebruikt. Ondanks de beschuldigingen betaalde SCA toch uit. Volgens Armstrongs advocaten kan het bedrijf daar nu niet zomaar weer op terugkomen.