Man uit Sint-Jans-Molenbeek omgekomen bij wilde achtervolging in Eindhoven

Bij een ongeluk in Eindhoven in Nederland is een 29-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek zondagnacht om het leven gekomen en zijn twee inzittenden gewond geraakt. De auto, met een Belgisch kenteken, botste bij een achtervolging door de politie tegen een boom.

adm

De politie had maandagochtend rond 01.30 uur de achtervolging ingezet op het voertuig dat wegreed voor een politiecontrole. Het voertuig crashte op de ventweg van de Boutenslaan in Eindhoven. De politie gaf de wagen op de Aalsterweg een stopteken voor een algemene controle, maar bij het zien van de politie stoof de wagen weg. Hun vlucht eindigde met een klap tegen een boom. De 29-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek overleed ter plaatse aan zijn letsels.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse met een traumahelikopter en de bestuurder werd nog gereanimeerd, maar die overleed ter plekke. In de buurt van de auto zijn een aantal zakjes met softdrugs aangetroffen en een hoeveelheid geld. De Nederlandse politie nam beide in beslag voor verder onderzoek.

Sint-Jans-Molenbeek

De automobilist die om het leven kwam is een 29-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek. Hij zat als passagier in de auto. De 29-jarige bestuurder uit Brussel en een twintigjarige inzittende uit Meise raakten ernstig gewond. De bestuurder en de twintigjarige inzittende zijn aangehouden. Zij liggen nog in het ziekenhuis. De 29-jarige Brusselaar werd in België gezocht voor een gevangenisstraf, die hij nog moet uitzitten. Voor het onderzoek is ook de Belgische politie ingeschakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen