Kim Jong Un geeft zus hoge partijpost

© REUTERS

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft zijn jongere zus een hoge partijpost gegeven en daarmee de positie van de familie binnen het communistische regime in Pyongyang versterkt. De 27-jarige Kim Yo Jong is benoemd tot plaatsvervangend afdelingsdirecteur in het centraal comité van de regerende Arbeiderspartij, zo berichtten staatsmedia donderdag.

jns

Het persbureau KCNA toonde foto’s van Kim Jong Un en zijn jongere zus bij een bezoek aan een animatiestudio in Pyongyang. Kim Yo Jong was acht maanden geleden ook al eens in het openbaar verschenen aan de zijde van haar broer. Toen was ze enkel omschreven als ‘leidend functionaris’. Sindsdien zijn er speculaties dat ze verder zal oprukken in de Noord-Koreaanse machtshiërarchie.

Moeder van Kim Jong Un en zijn zus is Ko Yong Hi, die in 2004 overleed. Hi was de derde vrouw van de vroegere Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il. Kort na zijn dood eind 2011 werd zijn zoon uitgeroepen tot ‘opperste leider’ van de partij, de strijdkrachten en de Noord-Koreaanse staat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen