Eupen-doelman maakt deel uit van preselectie Rode Duivels

© Photo News

Hendrik Van Crombrugge maakt deel uit van de ruime preselectie bij de Rode Duivels. Die spelen op 5 juni een vriendschappelijk interland tegen Tsjechië en op 9 juni een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Bij Eupen kregen ook goudhaantje Henry Onyekuru een oproepingsbrief, voor de nationale ploeg van Nigeria.

jtp

Voor Henry Onyekuru zou het de eerste selectie zijn bij het nationale elftal van Nigeria. Dat heeft de 19-jarige spits natuurlijk te danken aan zijn sterk seizoen in de Jupiler Pro League, waar hij 22 doelpunten scoorde. De spits vertrekt naar alle waarschijnlijkheid bij Eupen, het is nog niet zeker of zijn volgende bestemming een Belgische topclub of een buitenlandse ploeg wordt. Nigeria speelt 1 juni in Parijs een interland tegen Togo.

Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels, heeft in zijn ruime preselectie een plaatsje vrij voor doelman Hendrik Van Crombrugge. De goalie van Eupen weet binnenkort of hij ook de definitieve selectie haalt, dat maakt de bondscoach op 30 mei bekend. De Rode Duivels spelen op 5 juni (vriendschappelijk oefeninterland tegen Tsjechië) en op 9 juni (WK-kwalificatiematch tegen Estland).