© gva

Deze vrijdag in AgendA

Wat heeft Els De Schepper met een hoerenkot? Is Bruno Van den Broeck even wijs als Socrates? En hoe plat is het Gents van Tania Van der Sanden? U ontdekt het vrijdag in AgendA, de bijlage bij Gazet van Antwerpen met meer dan 50 tips voor een geslaagd weekend.

IDW
  • Els De Schepper speelt vanaf dit weekend de titelrol in ‘Piaf de musical’. In Agenda trekken we na in hoeverre haar leven verschilt van dat van de Franse zangeres. “Net als Piaf groeide ik op bij mijn grootmoeder, maar er was een wereld van verschil. Haar grootmoeder baatte een hoerenkot uit, de mijne was heel katholiek. Tot mijn vijftiende had ik bij wijze van spreken het woord hoer nog nooit horen uitspreken.”
  • Filosoof Stefaan Van Brabandt werkt aan een reeks monologen over roemruchte filosofen. Het eerste stuk, opgedragen aan Socrates, wordt vertolkt door Bruno Vanden Broeck. “Socrates stelt dat het geen schande is om iets niet te weten. Vandaag moet iedereen op elk moment een mening hebben over alles. Socrates leert ons net dat twijfel een kracht is in plaats van een gebrek. Een zeer verfrissende en verlossende gedachte. Socrates wist dat wij niets zeker weten.”
  • Tania Van der Sanden is een opgemerkte gastactrice bij het Vernieuwd Gents Volkstoneel. In het stuk ‘Vergeet het!’, zaterdag in zaal Elckerlyc, speelt de Kempense actrice een rol in het plat Gents. “Dat Gents heb ik moeten leren. Bob De Moor heeft me daarin gecoacht. Hij heeft mijn tekst op een dictafoon ingesproken. Ik heb alle zinnen fonetisch opgeschreven. Tijdens repetities corrigeerde Bob me. Wat ik echt moeilijk vond, heb ik wel honderd keer herhaald, bijna zoals een nieuwe taal.”
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER