Examencommissie: ‘70 studenten geneeskunde toch geslaagd’

© Bart Dewaele

Na herdeliberatie van de augustus-sessie van het toelatingsexamen geneeskunde zijn uiteindelijk niet 662 maar 732 studenten geslaagd. Dat heeft de examencommissie vrijdagmiddag bekendgemaakt na een speciale zitting eerder die dag. De betrokken studenten zullen vrijdag nog persoonlijk op de hoogte worden gebracht van hun aangepaste resultaat.

aro

De mededeling komt er na het bericht van donderdag dat een van de studentes die deelnam aan het examen en niet slaagde, nu toch kan starten met de opleiding. Na klachten van deelnemers had de examencommissie eind september drie vragen moeten schrappen, waardoor 80 studenten toch nog slaagden. Maar hoewel het meisje, Emma Cooreman (18) uit Sint-Katelijne-Waver, een van de gecontesteerde vragen wél correct beantwoord had, mocht ze toch niet aan de opleiding beginnen. Had ze het punt echter gekregen, dan had dit wel gekund. Het meisje vocht de beslissing dan ook aan, en eerder deze week kreeg ze gelijk van de Raad van State.

De examencommissie kwam daarom vrijdag in een speciale zitting bijeen, en besliste om aan alle kandidaten van de augustus-sessie positieve punten toe te kennen voor de drie geschrapte vragen. Die ingreep verklaart de 80 bijkomende geslaagden.

Alle betrokken studenten worden vrijdag nog persoonlijk op de hoogte gebracht van hun aangepaste resultaat, via e-mail. Ook de faculteiten geneeskunde en tandheelkunde in Vlaanderen zullen een aangepaste lijst met geslaagden krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen