BUNDESLIGA. De Bruyne scoort en wint, Daems mist strafschop

© Belga

© EPA

thumbnail: null

Kevin De Bruyne brak de ban met zijn eerste goal voor Wolfsburg, dat door de zege in Hamburg een uitstekende zaak deed voor de Champions League. Concurrent Mönchengladbach ging onderuit bij Freiburg, aanvoerder Daems miste tegen zijn gewoonte in een dure strafschop.

vml

Wolfsburg strijdt nog volop voor de vierde plaats maar moest naar Hamburg, dat zelf nog onverwacht moet knokken voor het behoud. De bezoekers kwamen echter al na twee minuten op voorsprong via Ivan Perisic. Kevin De Bruyne mocht daarna alleen op de doelman af maar die duwde de bal met een ultieme voetfreflex nog in corner. Even later was het wel raak voor de Rode Duivel: vanop links plaatste hij de bal heerlijk in het hoekje overhoeks. Toen Olic meteen na rust er 0-3 van maakte, was de match gespeeld. Verder dan de aansluitingstreffer van Ilicevic kwam de thuisploeg niet meer.

Door deze overwinning staat Wolfsburg met 53 punten voorlopig op de vierde plaats in het klassement. Concurrent Mönchengladbach leed eerder op de dag duur puntenverlies, Leverkusen kan morgen wel weer haasje-over springen als het wint in Nürnberg.

Het overkomt hem zelden, maar vandaag was het wel het geval: Filip Daems miste een strafschop voor Mönchengladbach. Freiburg-doelman Baumann koos de goeie hoek en zo bleef het 1-1. Het werd een dure misser want uiteindelijk won Freiburg met 3-1. In de stand blijven de Borussen met 49 punten op de zesde plaats en lijken ze in de strijd om de Champions League-tickets de rol te moeten lossen.

Geen verrassingen bovenaan

Op bezoek bij Eintracht Braunschweig hadden de mannen van Pep Guardiola het niet makkelijk, het zal deze week beter moeten tegen Real Madrid in de Champions League. Het was wachten tot de 75ste minuut eer de bevrijdende treffer van Pizarro er kwam. Invaller Mandžukic dikte vier minuten voor tijd de score nog aan. Daniël Van Buyten zat deze keer zelfs niet op de bank. Er was echter een goede reden voor: zijn vrouw is hoogzwanger en kan op elk moment bevallen.

De trip naar Braunschweig werd dus toch een geslaagde generale repetitie voor Bayern, met het oog op de clash van woensdag in de halve finales van de Champions League. De titelverdediger moet dan op bezoek in het Santiago Bernabeustadion, waar Real Madrid hen opwacht. In de Bundesliga heeft Bayern met nog drie speeldagen voor de boeg 81 punten, zeventien meer dan eerste achtervolger Borussia Dortmund.Borussia Dortmund won in eigen huis met 4-2 van Mainz maar ook dat vergde aanvankelijk meer moeite dan de cijfers doen vermoeden. Jojic opende de score en Lewadowski scoorde zijn 101ste treffer voor de Borussen maar Okazaki maakte met twee doelpunten telkens gelijk. Piszczek zorgde meteen na de 2-2 in de 57ste minuut echter voor de beslissende voorsprong en Reus legde vanop de stip de 4-2-eindcijfers vast. Dortmund trof ook twee keer de paal, Mainz eindigde met tien man toen Bungert een poging van Lewandowski met de hand verijdelde

Uitslagen:

Dortmund - Mainz 4-2Braunschweig - Bayern München 0-2Augsburg - Hertha Berlijn 0-0Freiburg - M’gladbach 3-1Werder Bremen - Hoffenheim 3-1Hamburg - Wolfsburg 1-3Nürnberg - Leverkusen (zon, 15u30)Stuttgart - Schalke 04 (zon, 17u30)Bekijk hier de stand in de Bundesliga