© Bert Hulselmans

Buurt Middenvijver tegen komst Laundry Day en Summerfestival

Actiegroep Red De Middenvijver is klaar om juridische stappen te nemen tegen het voornemen van de stad om de festivals Laundry Day en Summerfestival naar Linkeroever te verhuizen.

karin vanheusden

Summerfestival en Laundry Day vonden tot nu toe plaats op de terreinen van Nieuw Zuid. Omdat op die plek een nieuwe woonwijk wordt opgetrokken, moest een nieuwe locatie worden gezocht. In 2013 sloten de organisatoren van Laundry Day en Summerfestival een concessieovereenkomst af met Waterwegen en Zeekanaal, de eigenaar van de Middenvijver, om het terrein te mogen gebruiken.

Vanavond ligt het convenant tussen de stad en Docking Station bvba ter goedkeuring voor op de gemeenteraad. Dat convenant bepaalt dat de 39 ha grote Middenvijver drie dagen per jaar als festivalzone kan worden ingericht: twee dagen Summerfestival en één dag Laundry Day.

Lees meer over de actiegroep Red De Middenvijver in Gazet van Antwerpen, Editie Stad. Volg ook de Antwerpse gemeenteraad vanavond live op GvA.be via onze reporter ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER