© Dirk Van de Velde

Ranstsesteenweg krijgt trajectcontrole

Het gemeentebestuur wil de twee vluchtheuvels op het Emblemse gedeelte van de Ranstsesteenweg weghalen om zo het systeem van trajectcontrole dat er al staat te kunnen gebruiken. Dat plan is nu door de gemeenteraad aanvaard en de ingreep wordt gepland in 2015.

Sylvain Liekens

De trajectcontrole staat er al lang werkloos bij op de Ranstsesteenweg. Dat komt omdat in het traject twee vluchtheuvels zitten. Daar mag je maar 30 km rijden terwijl op de rest van het traject een snelheid van 50 wordt voorgeschreven. Om juridisch bruikbaar te zijn moet de trajectcontrole over het hele traject een zelfde snelheid opleggen.

Na bestudering van het dossier door het studiebureau Gowaco besloot het gemeentebestuur de twee snelheidsdrempels weg te halen. Een ingreep die 60.000 euro kost. Dat vindt de oppositie te veel. Schepen voor openbare werken Fernand Bossaets (CD&V) beklemtoonde dat de vluchtheuvel ter hoogte van de Elzenweg hoe dan stuk is en dus moet aangepakt worden en dat de gemeente die vluchtheuvel niet betaald heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER