Direct naar artikelinhoud

Zoekactie vermisten lawine Everest gestaakt

Reddingswerkers in Nepal hebben zondag de zoekactie naar de drie sherpa's die nog zijn vermist op de Mount Everest, gestaakt. 'Het is onmogelijk om de drie nog te vinden. Dood of levend', liet het hoofd van het reddingsteam weten.

Reddingswerkers takelden gisteren het ontzielde lichaam van een van de gevonden sherpa's uit het sneeuw

Vrijdag veroorzaakte een lawine het grootste klimmersongeluk op de Mount Everest ooit. Zeker 13 sherpa's kwamen hierbij om het leven. De gevonden doden zijn allemaal sherpa's die voorbereidingen troffen voor het klimseizoen dat volgende week begint.

Met onder meer helikopters zochten reddingswerkers naar signalen die erop zouden kunnen wijzen dat de drie sherpa's nog leven. Zowel vanuit de lucht als aan de grond werd vrijdag en zaterdag geen succes geboekt.

Hoewel het ministerie van Toerisme de hoop om overlevenden te vinden zaterdag al had opgegeven, ging de zoektocht vandaag verder.

Alle 13 doden tot nu toe zijn geborgen. Zes lichamen zijn dit weekeinde van het basiskamp op de Everest naar een sherpaklooster in Kathmandu gebracht en worden morgen gecremeerd. De anderen zijn overgedragen aan familie.