Premier May: "Politie kent identiteit van dader ziekelijke en laffe aanslag"

© rr

De Britse premier Theresa May heeft haar afgrijzen uitgesproken over "een van de vreselijkste terroristische aanvallen ooit in de UK." Ze noemde het een "ziekelijke en laffe aanslag", zeker aangezien jonge kinderen het doelwit waren. May liet ook weten dat de inlichtingendiensten weten wie de dader is. Momenteel wordt volop onderzocht of hij al dan niet alleen handelde.

evg

De Britse premier Theresa May heeft de aanslag dinsdagmiddag officieel veroordeeld. "Dit is een ziekelijke en laffe daad. Veel kinderen en jonge mensen kwamen om het leven. Er zijn ook 59 gewonden, onder wie verschillende met levensbedreigende verwondingen. Zij worden nu verzorgd."

"Een zo groot mogelijk bloedbad aanrichten"

De dader wou volgens haar een zo groot mogelijk bloedbad aanrichten door zijn bom te laten ontploffen aan de uitgang van het concert. "Het is onmogelijk om te vatten wat voor een zieke geest in staat is om een bloedbad aan te richten op een event vol met jonge kinderen. Als blijkt dat er nog anderen verantwoordelijk zijn voor deze aanslag dan zullen we hen opsporen."

De premier liet weten dat de inlichtingendiensten de identiteit van de dader kent. Op dit moment kon ze echter zijn naam nog niet bevestigen. Ondertussen werd wel een 23-jarige man gearresteerd die gelinkt wordt aan de aanslag van gisterenavond aan Manchester Arena.

"De terroristen zullen nooit winnen"

"We moeten blijven volharden en strijden tegen dergelijke aanvallen," gaat May verder. "Onze waarden zullen altijd overheersen en de terroristen zullen nooit winnen."

May zal later op de dag een bezoek brengen aan Manchester. De premier bedankte ook nog expliciet de hulpdiensten en "alle behulpzame mensen in Manchester".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen