Bryan Coquard: “Mijn antwoord met de pedalen”

© Photo News

Bryan Coquard schreef woensdag de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam. De Fransman haalde het in een massasprint in Knokke-Heist.

Hugo Coorevits

Voor Bryan Coquard had deze zege een heel speciale betekenis. “Het was mijn allereerste koers sinds de Amstel Gold Race en meteen was het raak. Deze overwinning doet me heel veel deugd. Vooral omdat ik momenteel met mijn werkgever Direct Energie op moeilijke voet leef sinds ik aankondigde dat ik mijn contract niet verleng. Het was niet evident om deze beslissing te nemen. Niet voor hem, niet voor mij. Ik was als jeugdrenner al bij de Vendée U-ploeg van Jean-René Bernaudeau en groeide met hem door bij de profs. Maar ik denk dat het nu tijd is om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. En daarom moet ik deze ploeg verlaten. Ik wil niet dat ik nog langer afhankelijk ben van wildcards om bijvoorbeeld Milaan-Sanremo te kunnen rijden. Bij een Worldtourploeg ben je automatisch geselecteerd.”

“Ik deed op de streep deze speciale geste (wijsvinger tegen de slaap) om Bernaudeau, die toch een tweede vader voor me was en is, te bewijzen dat ik nog altijd goed bij de les ben. Dit was mijn antwoord met de pedalen. Ik hoop echt dat hij me, ondanks mijn beslissing om niet bij Direct Energie te blijven, toch de Tour laat rijden. Ik hoop hem daar voor het vertrouwen te bedanken met een ritzege. Vorig jaar was dat ei zo na het geval, maar na controle van de finishfoto bleek Marcel Kittel enkele centimeters sneller.”

“Ik heb het eerlijk gespeeld. Bernaudeau drong erop aan dat hij snel een antwoord kreeg. Ik kon ook gewacht hebben om hem te beantwoorden, maar zo zit ik niet ineen. Ik hoop echt dat ons gezamenlijk verhaal héél goed eindigt. Hij heeft me ook de voorbije vijf profseizoenen heel veel bijgebracht. Ik vind deze zege ook leuk voor onze Belgische cosponso Poweo.”

Bryan Coquard hoopt zich ook in het vervolg van de Baloise Belgium Tour te tonen. Te beginnen met de etappe van vrijdag met aankomst in Moorslede. Sylvain Chavanel is de kopman voor het eindklassement.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen