‘Het doel heiligt de middelen’

Sint-Kruis-Winkel is na de zege tegen Assenede nu ook mathematisch zeker van het behoud.

frg

‘Echte twijfels waren er niet meer, maar de opluchting na het laatste fluitsignaal was toch groot’, geeft aanvoerder Guy Van Assel aan. ‘We hadden alle vertrouwen in een goede afloop. Assenede staat niet voor niets afgezonderd op de laatste plaats. Ze zijn offensief onmondig en slikken makkelijk tegendoelpunten. In dergelijke omstandigheden is het belangrijk om geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dat hebben we ook gedaan. De partij verdiende geen schoonheidsprijs. Het doel heiligt de middelen als je in een situatie verkeert waarbij een overwinning gelijk staat met de definitieve redding.’

‘We openden vrij snel de score via Banow en misten daarna enkele kansen. Toen we kort na de rust de 2-0 maakten, leek de wedstrijd gespeeld. Door een strafschop kwam Assenede echter terug in de wedstrijd, en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Chris Willems zorgde snel voor de 3-1 en daarmee brak de veer bij de bezoekers. We kunnen nu in alle rust de competitie afwerken, maar zullen er toch alles aan doen om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Veertig punten halen is nu de doelstelling. Pas dan kunnen we van een min of meer geslaagd seizoen spreken. Voor mij komt een einde aan een prachtige periode van acht jaar Sint-Kruis. Het was een moeilijke beslissing, maar ik keer volgend seizoen terug naar mijn moederclub Wachtebeke.’