Arjen Robben viert zijn doelpunt© REUTERS

1 / 2
thumbnail:
thumbnail: Arjen Robben viert zijn doelpunt

Borussia Mönchengladbach ging op de zeventiende speeldag in de Bundesliga verrassend onderuit op het veld van Augsburg. Thorgan Hazard kon een 2-1 nederlaag niet voorkomen. Ook Borussia Dortmund moest (alweer) het onderspit delven. Deze keer was rode lantaarn Werder Bremen met 2-1 te sterk. Wolfsburg won wel. Kevin De Bruyne gaf de assist voor de beslissende 2-1 tegen Keulen.

jvh, vtvn

Wolfsburg had het knap lastig thuis tegen Keulen. De bezoekers kwamen na elf minuten zelfs op voorsprong. Dominic Maroh opende de score voor de bezoekers. Bas Dost had echter geen plannen om te verliezen en kopte de 1-1 vijf minuten later hard voorbij doelman Timo Horn. Junior Malanda stond in de basis en kreeg een uitstekende kans. De jonge Belg schoot echter naast. Na de pauze ging Wolfsburg op zoek naar de zege en bij een corner tien minuten voor tijd was het raak. De Bruyne krulde de bal op het hoofd van Naldo, die binnenkopte: 2-1 en behoud van de tweede plek voor Wolfsburg.

Hazard en Dortmund onderuit

Hazard stond opnieuw in de basis bij M'Gladbach. Hij zag zijn club al na drie minuten op voorsprong komen. Dom handspel bij Augsburg en penalty voor de bezoekers. Max Kruse zette die feilloos om: 0-1. In minuut 20 maakte Markus Feulner echter gelijk en enkele minuten na rust zorgde Raul Bobadilla voor de 2-1. Onder andere Hazard testte nog de reflexen van doelman Alex Manninger, maar scoren lukte M'Gladbach niet meer.

Bij Dortmund blijft het crisis. Werder Bremen kwam via Davie Selke al na drie minuten 1-0 voor. Selke krulde de bal mooi rond doelman Mitchell Langerak. Op het uur dikte Fin Bartels aan tot 2-0. Een doelpunt van Mats Hummels bracht de spanning terug in de wedstrijd maar Dortmund kon zijn tiende nederlaag van het seizoen niet meer vermijden. Door het gelijkspel van Freiburg tegen Hannover zondag (2-2), staat Dortmund samen met Freiburg op een gedeelde laatste plaats.

Robben redt Bayern

Bayern München heeft net geen puntenverlies geleden tijdens de verplaatsing naar Mainz 05: de Rekordmeister haalde het met 1-2 op het veld van de middenmoter in de Bundesliga. Mainz nam na twintig minuten verrassend de leiding via Elkin Soto, maar lang konden de toeschouwers in de Coface Arena niet genieten van die voorsprong. Bastian Schweinsteiger schoot de bezoekers drie minuten later uit een vrije trap langszij (1-1).

Bayern leek na rust lange tijd genoegen te moeten nemen met het vierde gelijkspel van dit seizoen, tot Robben in de extra tijd nog toesloeg. De Nederlandse aanvaller was afgelopen week ook al beslissend tegen FC Augsburg en SC Freiburg. Zo vermijden de Zuid-Duitsers hun eerste puntenverlies in competitieverband sinds eind oktober. Toen speelde Bayern 0-0 gelijk op het veld van Mönchengladbach.

Bayern behoudt zo bij het ingaan van de winterstop haar enorme voorsprong op de andere clubs in de Bundesliga. VfL Wolfsburg, de eerste achtervolger, heeft veertien punten achterstand, maar kan dat morgen terugbrengen tot elf eenheden. Dan komt de ploeg van Kevin De Bruyne nog in actie tegen FC Köln.

Speeldag 17:Mainz 05 - Bayern München 1-2

Zaterdag:Stuttgart - Paderborn 0-0Leverkusen - Frankfurt 1-1Augsburg - M'gladbach 2-1Werder Bremen - Dortmund 2-1Schalke 04 - Hamburg 0-0Wolfsburg - Köln 2-1

Zondag:Hertha Berlijn - Hoffenheim 0-5Freiburg - Hannover 2-2

Bekijk hier de volledige stand in de Bundesliga!