Direct naar artikelinhoud

Na twee dagen ruim 2,4 miljoen voor Serious Request

De 3FM-actie het Glazen Huis heeft tot nu toe 2.402.675 euro binnengehaald. Daarmee loopt de actie, waarvoor dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren zich in Haarlem in het Glazen Huis hebben laten opsluiten, iets voor op die van vorig jaar, meldde een woordvoerster van 3FM vandaag. Het is de tweede dag; op kerstavond beëindigen de dj's Serious Request 2014.

Dj's Domien Verschuuren en Gerard Ekdom (R) in het Glazen Huis tijdens de derde dag van 3FM Serious Request 2014.

De dj's maken 24 uur per dag radio en televisie, zonder dat ze iets eten. De opbrengst gaat dit jaar naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Volgens de woordvoerster wordt het steeds iets drukker op de Grote Markt in Haarlem, waar het tijdelijke onderkomen van de dj's staat. Dat is fijn, zei de woordvoerster, want 'de mensen slepen de dj's vooral de avond en de nacht door'. Ze hoopt dan ook dat er ook 's nachts mensen naar het Glazen Huis zullen komen. Ook was het positief dat de verwachte storm zaterdag niet heeft doorgezet, waardoor mensen ongehinderd naar Haarlem konden komen.