Direct naar artikelinhoud

Kandidaat FIFA-voorzitter prins Ali: financiële stukken openbaar

Als Prins Ali bin Al-Hussein van Jordanië wordt verkozen tot voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, maakt hij alle financiële documenten openbaar. Dit heeft Hussein gezegd in een interview met het Japanse persbureau Kyodo.

Kandidaat FIFA-voorzitter Ali Bin HusseinBeeld afp

De Jordaanse prins zei dat hij 'de boeken compleet opendoet', inclusief informatie over de betalingen aan top-officials van de FIFA. Hussein vindt dat mensen het recht hebben op die informatie.

De hooggeplaatste officials van de FIFA moeten verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden, vindt hij. 'Salarissen, financiën, dat moet allemaal openbaar zijn. Waarom niet? Mensen willen transparantie', aldus de prins.  

Hussein is een van de vijf mannen die zich kandidaat hebben gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA. De verkiezing is in februari volgend jaar. Hij verloor in mei van Sepp Blatter, die vlak na zijn winst aangekondigde te zullen aftreden.

Het programma waarmee Hussein de verkiezingen ingaat, belooft beterschap na de grote schandalen waar de voetbalbond de afgelopen tijd mee te maken kreeg. 'De organisatie zit op een dieptepunt, en we kunnen hem weer opbouwen', aldus de Jordaanse kandidaat.

Meer over de verkiezing

Lees in dit stuk (+) meer over de FIFA-voorzittersverkiezing en de tegenkandidaten van Ali bin al-Hussein.